Zorgverzekering via internet steeds populairder

Online een zorgverzekering afsluiten. De grote verzekeraars zetten sinds enkele jaren aparte internetlabels op de markt. Denk aan Agis met TakeCareNow!, CZ met CZdirect en Menzis met Anderzorg. Het afsluiten en de gehele service en afhandeling vinden uitsluitend plaats via internet. En dat merk je in de kosten. Gemiddeld kan een consument hier euro 135 per jaar mee besparen.

De laatste jaren kiezen steeds meer consumenten voor een zorgverzekering via een internetlabel. Belangrijk voordeel is de lagere prijs. Wel is vaak de dekking minder ruim. Er kan niet gekozen worden voor het eigen ziekenhuis, maar de verzekerde krijgt de zorg in natura; u dient naar het ziekenhuis te gaan dat de verzekeraar aanwijst. En verder moet een consument beseffen dat het serviceniveau van een internetverzekeraar wellicht lager is dan een full service verzekeraar. Maar voor de meeste hedendaags consumenten lijkt dit op voorhand geen bezwaar. Overigens maakt dit voor de basiszorgverzekering weinig uit; die is voor alle Nederlanders hetzelfde.

Ieder jaar weer loont het de moeite om eens goed uw huidige zorgverzekering tegen het licht te houden. U kunt bij diverse vergelijkingssites terecht, zoals Zorgverzekering Vergelijken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.