Wat te doen als keuken gebreken heeft?

Wat kan je doen als een ondeugdelijke keuken hebt gekocht?

Het kopen van een nieuwe keuken moet een feestje zijn. Met de meeste nieuwe keukens is gelukkig ook helemaal niets mis. Maar soms kan een keuken in een andere staat geleverd worden dan je bij de aanschaf voor ogen had. Wat zijn je rechten in zo’n geval? En wat kun je doen om van je miskoop alsnog je droomkeuken te maken?

Wanneer is een keuken ondeugdelijk?

Als koper heb je recht op een deugdelijk product. Het moet voldoen aan de verwachtingen die je er redelijkerwijs van zou mogen hebben. We spreken van een ondeugdelijk product als deze niet compleet is, als deze beschadigd is, als dingen niet werken of als het product niet overeenkomt met wat de verkoper vertelt heeft of hoe deze in reclame-uitingen omschreven werd.

Wat zijn je rechten?

Als je keuken ondeugdelijk is heb je recht op een reparatie of een nieuw product. Dit moet binnen een schappelijke periode gebeuren. Het is aan de verkoper of deze voor een reparatie of vervanging kiest. De verkoper mag je niet doorverwijzen naar de fabrikant. Je kan er wel zelf voor kiezen om je rechtstreeks tot de fabrikant te wenden. Meld dit dan wel bij de verkoper van je keuken.
De verkoper kan je niet verplichten om bij te betalen voor vervanging of reparatie. Het staat je wel vrij om daar afspraken met hem over te maken. Bijvoorbeeld als je de keuken al wat langer hebt. Als de keuken jonger dan zes maanden is moet de verkoper bewijzen dat het defect jouw schuld is. Na zes maanden moet je zelf bewijzen dat het defect niet jouw schuld is.

Wat kan je doen?

Meld je probleem allereerst bij de verkoper en probeer er samen uit te komen. Als dat niet lukt kan je een officiële brief aan de verkoper sturen. Omschrijf hierin je klacht, vermeld wanneer je een oplossing verwacht en wat je gaat doen als hij je probleem niet oplost. Als binnen die termijn nog niets is gebeurd kan je de verkoopovereenkomst ontbinden en zelf de reparatie laten uitvoeren. De kosten hiervoor kan je op de verkoper verhalen. Als deze is aangesloten bij de Geschillencommissie dan kun je hier je gelijk halen. Anders zit er niets anders op dan naar de rechter te stappen.

Commentaar

No comments yet.

Leave a comment

(required)

(required)