Voordelen elektrische fiets

5 Voordelen van een elektrische fiets

Je rijdt op je fiets, het waait en de zon heeft zich verstopt achter een stapel grijze wolken. Je komt amper vooruit, en je kijkt verbaasd naar de fietser die je net zonder moeite heeft ingehaald. Je kijkt opzij en ja hoor, je bent net ingehaald door een snelle elektrische fiets.
Elektrische fietsen zijn tegenwoordig overal. Als jij iemand bent die regelmatig fietst door windkracht 5 heb je er waarschijnlijk wel eens over nagedacht, overgaan op zo’n elektrische fiets. Daarom hebben wij een aantal voordelen opgesomd om deze overstap nog makkelijker te maken.

1. Ideaal voor grote steden

Gek van het zoeken naar een parkeerplekje in de stad, of wil je niet langer meer afhankelijk zijn van het openbaar vervoer? Dan is een elektrische fiets misschien wat voor jou! Je bent lekker snel in de binnenstad en het enige dat je dan moet vinden is een fietsenstalling.

2. Lange afstanden

De elektrische fiets is ideaal om langere afstanden af te leggen, omdat je veel sneller op locatie bent dan met een gewone fiets. De elektrische fiets ondersteunt jou al tot 25 km/uur. Alle andere extra kilometers kun je maken door zelf lekker hard te trappen. Wil je nog sneller gaan? Dan kun je ook kiezen voor een elektrische fiets die jou ondersteund tot 45 km/uur.

Bij de aanschaf van een e-bike moet je wel letten op welke accu de fiets heeft. Wanneer je bijvoorbeeld iemand bent die vaak lange afstanden aflegt, heb je een krachtige accu nodig met een grote actieradius. Dit bepaalt hoe ver je met een volle e-bike accu kunt fietsen.

3. Steeds meer oplaadpunten

Elektrische fietsen zie je steeds vaker terug in het straatbeeld en de vraag wordt steeds groter. Je kunt tegenwoordig steeds meer oplaadpunten vinden voor je elektrische fiets. Ze liggen verspreid over heel Nederland en je kunt ze makkelijk online terugvinden.

4. Milieuvriendelijk

De elektrische fiets is ook milieuvriendelijk. De accu van de elektrische fiets kan namelijk gerecycled worden. De enige CO2 uitstoot komt dus van jezelf, hoe mooi is dat?

5. Minder vermoeiend

Met een normale fiets maak je waarschijnlijk wel eens mee dat je bezweet en al aankomt op je locatie. Dat voelt natuurlijk niet fris. Met de elektrische fiets heb je hier niet langer last van. Je fietst moeiteloos naar je bestemming en je komt daardoor lekker fris en fruitig aan op locatie.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.