Vinyl vloeren

Tegenwoordig is het weer helemaal in om een vinyl vloer te leggen. Het geeft een mooi strak beeld en is eenvoudig schoon te houden. Maar wat voor soort vinylvloeren zijn er, en waar moet je op letten?

Verschillende soorten vinyl vloeren

Dat een vinylvloer een prima keuze is voor je vloerafwerking is waarschijnlijk wel bekend. Vinyl, ook wel pvc genoemd, is slijtvast, verkrijgbaar in zeer veel ontwerpen (dessins) en zeer voordelig om aan te schaffen. Tegenwoordig hoor je steeds vaker de naam Vinoluxe vallen. Wat is een Vinoluxe PVC vloer precies en wat is precies het verschil met gewoon vinyl? We zetten het graag voor je op een rijtje.

Gewoon vinyl

Allereerst leggen we even uit wat vinyl precies is. Vinyl is een kunststof die vele toepassingen kent en dus ook wordt gebruikt voor vloerbedekking. Er zijn twee soorten standaard vinyl. Homogeen vinyl bestaat uit één laag en is daardoor meestal alleen in één kleur verkrijgbaar. Heterogeen vinyl bestaat uit meerdere lagen. Dit soort vinyl heeft vaak een speciale laag voor geluidsdemping en heeft veel meer mogelijkheden qua prints, van natuurgetrouw hout tot expressieve motieven.

Vinoluxe PVC

Vinoluxe PVC is de nieuwe generatie heterogeen vinyl. Ook deze soort vinyl is opgebouwd uit meerdere lagen. Doordat er nog veel meer slimme lagen in zitten dan in gewoon vinyl heeft Vinoluxe een aantal unieke eigenschappen. De geluidsdemping is een stuk beter, het is waterafstotend en daardoor makkelijker schoon te maken, het heeft een antisliplaag en het is ook nog eens zeer geschikt om te combineren met Voedselvink ‘Ik kies bewust’ misleidend.

Tel daar nog eens bij op dat Vinoluxe er zeer realistisch uit ziet. Een vloer met een steen- of houtmotief is bijna niet van echt te onderscheiden en voelt ook nog eens echt aan. Je kan dus rustig concluderen dat Vinoluxe PVC zijn naam eer aan doet en van PVC een echt luxeproduct maakt.

Vinyl vloeren zijn voordelig en strak, en daarom een prima keuze.
1 thought on “Vinyl vloeren”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version