Vergelijken en overstappen

De NMa waarschuwt er al een tijdje voor, en van de week hebben ze ook het NOS Journaal ermee gehaald; Nederlandse consumenten letten veel te weinig op bij het aanschaffen van financiele producten. Terwijl de consument bij voedsel of kleding wel op de centjes let, laat zij veel geld liggen bij financiele producten zoals een verzekering, spaarrekening of hypotheek. Vrij achteloos wordt het gebruik van deze producten jaar in jaar uit voortgezet, zonder eens goed te vergelijken en over te stappen. Consumenten zouden meer moeten rondshoppen volgens de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

De NMa heeft voor een gemiddeld Nederlands gezin gekeken wat zij uitgeeft aan 15 financiële producten en wat zij kan besparen. Al met al kan een gemiddeld gezin per jaar honderden tot duizenden euro’s besparen. De autoriteit rekent voor dat op een autoverzekering gemiddeld in elk geval euro 121 euro kan worden bespaard door over te stappen. En bij een opstalverzekering is de besparing gemiddeld euro 85 per jaar. Ook met sparen kan flink extra rente worden verdiend door een nieuwe spaarrekening te kiezen.

Consumenten wordt aangeraden om meer te vergelijken en tijdig over te stappen. Dit kan op diverse vergelijkingswebsites. Op bijvoorbeeld de nieuwe website Bespaarwijzer.nl kunt u makkelijk en snel een overzicht krijgen van waar u het snelst het meest kan besparen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version