Vergelijken is besparen

Welke energieleverancier is de goedkoopste? Waar kan ik mijn auto voordelig verzekeren met de beste dekking? De antwoorden op deze vragen kun je vinden op het internet. Consumenten gaan zich steeds meer oriënteren op het internet. Door te vergelijken kun je veel geld besparen.

De detailhandel, de assurantietussenpersonen en autoverkopers hebben het zwaar. Dit wordt voor een groot deel veroorzaakt door de vergelijkingsmogelijkheden op het internet. Duurdere consumentengoederen worden steeds minder bij de detailhandel gekocht, want op het internet is het product veel goedkoper aan te schaffen. De assurantietussenpersoon bewees in het verleden een toegevoegde waarde doordat ze meerdere verzekeraars met elkaar konden vergelijken. Consumenten kunnen dit nu zelf. De autoverkopers hebben het moeilijker gekregen omdat de consument een bodemprijs verwacht voor een tweedehands auto. De consument weet nu ongeveer wat gangbare bedragen zijn voor een tweedehands auto.

Het is eenvoudiger geworden om te besparen op je verzekeringen

Binnen een paar minuten kun je tegenwoordig achterhalen wat goederen en diensten ongeveer kosten. Hier moet je van profiteren door te vergelijken. Door één keer in het jaar de moeite te nemen om je verzekeringen te vergelijken met de concurrentie, kun je in een paar klikken tientallen euro’s besparen. Na een looptijd van één jaar zijn verzekeringen dagelijks op te zeggen. Je kunt dus eenvoudig overstappen.

Vergelijk niet alleen de autoverzekering en de zorgverzekering

Door de hoogte van de premie van de autoverzekering en de zorgverzekering, ligt de focus vaak op deze twee verzekeringen. Toch loont het ook de moeite om ook de goedkopere verzekeringen te vergelijken. Iedere euro die je kunt besparen is weer meegenomen. Zeker als je erbij nadenkt dat het om een jaarlijks terugkerende besparing gaat.

Kleine besparingen zijn ook besparingen

Op Gerust.nl kun je ook bijvoorbeeld ook de scooterverzekering en de caravanverzekering vergelijken. Welke verzekeraar biedt de beste verzekering voor de laagste prijs? Bij dit soort verzekeringen gaat het om besparingen van maximaal een paar tientjes per jaar, maar het zijn wel jaarlijks terugkerende besparingen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.