Telemarketing blijft hinderlijk

Telemarketing is nog steeds de grootste ergernis van consumenten. Terwijl er een Bel-me-niet register is opgericht, consumentenorganisaties en overheid hier aandacht aan hebben besteed en de branche zelf beterschap heeft beloofd.

Dit blijkt uit alle klachten en meldingen van consumenten op de website Consuwijzer, een samenwerking van de Consumentenautoriteit, OPTA en de NMa, die in 2013 samen opgaan in één instantie, de ACM. Maar liefst een-derde van alle consumentenklachten die Consuwijzer afgelopen jaar ontving, hebben betrekking op verkoop via de telefoon. De belangrijkste klacht is dat mensen worden gebeld terwijl ze in het Bel-me-niet-register staan. Verder storen veel consumenten zich aan de zo gezegde “agressieve en misleidende manier” waarop ze worden benaderd. De Consumentenautoriteit heeft toegezegd er nog meer aan te gaan doen. Het is belangrijk om opdrachtgevers en telemarketingbedrijven hier op aan te spreken. De autoriteit dreigt met boetes.

Rechten consument bij telefonische verkoop
Waar moet u op letten bij telefonische verkoop? Dit zijn in elk geval uw rechten op basis van de wet “Koop op afstand”; de koop dient eerst schriftelijk te worden bevestigd, u kunt er daarna nog binnen zeven werkdagen vanaf. Laat u dus niet onder druk zetten.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.