Stijgende kosten zorg

De kosten van de zorg rijzen in Nederland de pan uit. Nu al vormen deze kosten een kwart van de overheidsuitgaven, naast de sociale zekerheid. Hoe blijft de zorg houdbaar en betaalbaar voor de Nederlander? Het idee is dat zorgaanbieders marktconformer gaan werken, en consumenten meer moeten gaan kiezen tussen zorgverzekeraars.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stelt dat de consument bewuster en actiever moet gaan kiezen tussen verschillende zorgverzekeraars en polissen. De consument zal vanwege de stijgende kosten nog bewuster moeten gaan kiezen welke risico’s hij verzekerd wil hebben, welke niet en welke mate van keuzevrijheid hij daarbij wil hebben. Er wordt een rol gezien voor de zorgverzekeraars om de consument bewust te maken van deze kosten.

Relevant:

1 thought on “Stijgende kosten zorg”

  1. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat steeds meer consumenten willen vergelijken. Ook dit jaar zullen 1,6 miljoen consumenten overstappen. Bizar veel! Dit is maar liefst 7, 8% van de totale doelgroep.

    Vooral de aanvullende zorgverzekering zal stijgen, soms zelfs met 30%. Dit is minder dan de basisverzekering, die zo laag mogelijk wordt gehouden.

    Goed om te weten is dat consumenten kunnen kiezen om een basisverzekering separaat van een aanvullende zorgverzekering te kiezen. Dit weten veels consumenten niet, maar kan ze veel geld besparen!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version