Spa

Spa trends van dit jaar

Even ontspannen. Helemaal zen. Weg van de drukte en helemaal tot jezelf komen. Hoe zorg je ervoor dat je optimaal geniet van een spa? Wij geven je de spa trends van 2018.

Lichamelijk en mentaal in vorm

Een spa is vooral om even heerlijk te genieten. Ontsnappen aan de drukte van de dag. Een momentje van jezelf. De warmte en massage pads ontspant je spieren. De warmte werkt verlichtend en zorgt dat je afvalstoffen verliest. Daarnaast is het ook goed voor je mentale welzijn. Je voelt je ontspannen en kalm.

Naast al deze voordelen is er een nieuwe trend: de zwemspa. Een spa waarin je niet alleen kunt zitten en ontspannen, maar ook actief kan zwemmen. Zwemmen is erg goed voor je gezondheid, je hebt namelijk al je spieren nodig om vooruit te komen. Een zwemspa helpt je om op een ontspannen manier lichamelijk en mentaal in vorm te blijven.

Stilte

Nodig jij altijd zoveel mogelijk vrienden uit om te ontspannen in de spa? Probeer dan deze nieuwe trend eens uit: stilte. De hele dag worden we omgeven door geluid: het verkeer om ons heen, drukte in de trein en op kantoor. Je luistert misschien onderweg ook nog naar muziek. Is er wel een moment dat je echt stilte hebt? Even niets zeggen, horen en helemaal concentreren op het ontspannen van je lichaam.

De stilte helpt op je hoofd te laten rusten en te ontspannen. Even geen omgevingsgeluiden. Ook steeds meer bedrijven spelen hierop in: in stilte je haar laten knippen, een gezichtsbehandeling of een massage. Om helemaal in het moment te zijn.

Digitaal detoxen

Raak jij ook in paniek als je jouw telefoon even niet kan vinden? En uiteindelijk zit hij gewoon in je broekzak of ligt hij op je bureau.. We zijn tegenwoordig helemaal vergroeid met onze smartphone. De blauwe schermen schijnen dagelijks vele uren op ons gezicht. In de trein op je telefoon. Op je werk achter de laptop. Thuis voor de tv en ga zo maar door. We zijn er niet van weg te slaan.

Al dat blauwe licht dat van de schermen af komt, is slecht voor je ontspanning en slaap. Ze zorgen dat je wakker wordt. Daarnaast worden we de hele dag omgeven door meldingen, berichten en e-mails. Tijd om te detoxen. Terug naar de basis. Even ontspannen zonder beeldschermen: digitaal detoxen. Laat jouw telefoon en schermen binnen en stap de spa in zonder je telefoon. Je overleefd het best even zonder. Je wordt er juist beter van: je komt totaal ontspannen terug.

Wil jij ook genieten van een eigen spa in je tuin? Kijk online bij de diverse aanbieders rond voor de laatste modellen en vraag een vrijblijvend advies aan.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.