Op vakantie met auto en ferry

Zoek je eens een andere invulling voor je vakantie? Op vakantie gaan met je eigen auto in combinatie met een ferry kan een welkome afwisseling zijn van je gebruikelijke vakantie. Zo’n vakantie combineert het gemak van het rijden met de eigen auto met het aangename van een zeereis met de ferry. Vanuit Nederland is Engeland de meest voor de hand liggende bestemming.

Waar kan je heen met de ferry?

In ons land zijn er meerdere vertrekpunten van ferry’s naar Engeland. Van hieruit kun je de oversteek maken naar Groot Brittannië en neerstrijken in verschillende steden. Voor een vakantie in andere landen moet je eerst een stuk met je auto rijden. Vanuit Duitsland gaan er verschillende ferry’s naar een Scandinavische bestemming. Landen waar het fijn vakantie vieren is met je auto.

Voordelen van de ferry

Naast het feit dat je er met je eigen auto op uit kan, zijn er nog meer voordelen te noemen. Het is een onbeschrijfelijk gevoel om leunend op de railing in een heerlijk langzaam tempo de glinsterende zee op te varen. Alle haast uit je leven is weg en je begint gelijk ontspannen aan je vakantie. Aan boord van de ferry is genoeg entertainment om je bezig te houden. Reizen terwijl je een bar, restaurant of bioscoop bezoekt, dat kan alleen op een ferry.

Nadelen van de ferry

Het enige echte nadeel van reizen met de ferry is de reistijd die je kwijt bent. Zeker als je een korte vakantie hebt is dit een duidelijk minpunt. Daar staat wel weer tegenover dat je meteen aan boord al dat echte vakantiegevoel hebt en niet de stress van een vliegvakantie hebt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.