Leveringsvoorwaarden online schoenwinkels verschillen

Er zijn grote verschillen te ontdekken in de leveringsvoorwaarden van webshops. Dat blijkt uit onderzoek van Schoenportaal.nl. De website concludeerde dit naar aanleiding van een onderzoek naar de leveringsvoorwaarden van 18 webwinkels. Consumenten moeten bedacht zijn op extra kosten voor ze hun schoenen online bestellen.

Manouk Roffel van Schoenportaal.nl legt uit.“Kopen op internet heeft de naam goedkoop te zijn, maar dit geldt niet voor elke webwinkel.” De verzending is bij een groot aantal webwinkels gratis, maar er zijn partijen die verzend- en/of retourkosten in rekening brengen. Roffel: “Deze extra kosten worden extra vervelend als je uiteindelijk besluit je aankoop te retourneren. Zo kunnen de kosten van het uitproberen van een paar schoenen oplopen tot 6,75 euro.”

Webwarenhuis niet goedkoper

Opvallend is dat uit het onderzoek blijkt dat consumenten met name de bekende warenhuizen vertrouwen. Maar juist deze grote partijen blijken vaker kosten voor verzenden en retourneren in rekening te brengen. Ze rekenen de hoogste prijs, 5,95 voor het bezorgen van je bestelling. Er is hierin een duidelijk verschil te ontdekken tussen de gespecialiseerde schoenaanbieders en de grote webwarenhuizen.

Vandaag besteld, morgen in huis?

Voor wie het belangrijk is om het product spoedig in huis te hebben loont het om de levertijden te bekijken. Ook op het terrein van lever- en bedenktijden lopen de voorwaarden van webwinkels namelijk erg uiteen. De snelste partij kan binnen een dag leveren indien de bestelling voor 22:00 is geplaatst. Daarbij scheelt het nog of het product via de reguliere brievenbus kan worden bezorgd (via zogenaamde luchtkussenenveloppen) of via een pakketje. Het verschil met de traagste leverancier is dan opvallend groot met de belofte de bestelling tussen 5 tot 10 dagen te bezorgen. De verschillen in bedenktijd spannen echter de kroon. De meeste webwinkels geven klanten 14 dagen de tijd om te ruilen. Echter voor de echte twijfelaars, de ruimste bedenktijd bedraagt maar liefst 100 dagen.

Consumenten kunnen de voorwaarden per webwinkel vergelijken op de terreinen verzendkosten, retourkosten, leveringstijd en bedenktijd op de website van Schoenportaal bij de uitkomsten van het onderzoek.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.