Internet belangrijk verkoopkanaal

Verbazingwekkend; in 2011 vindt maar liefst een op de drie aankopen plaats via internet. In 2009 was dit nog een op de vier aankopen. Er wordt vooral meer kleding en schoenen verkocht.

En als we kijken waar consumenten zich orienteren, dan neemt internet een veel grotere plaats in. Het internet is inmiddels het meest gebruikte kanaal ter oriëntatie van de aankoop van producten en diensten is, ook als de uiteindelijke aankoop in een fysieke winkel wordt gedaan. Voor het eerst is het zelfs zo dat klanten meer tevreden zijn over internet als oriëntatiekanaal dan over de fysieke winkel als oriëntatiekanaal (!). Dit dicht wel een heel cruciale rol toe aan internet als verkoopkanaal. Alleen voor zaken als speelgoed, tuinartikelen en interieur zijn reclamefolders nog belangrijk, maar voor veel andere zaken kijken consumenten eerst op internet.

Natuurlijk blijven de fysieke winkels bestaan, veel klanten willen de producten toch kunnen zien en vastpakken. Maar een ding is overduidelijk; internet is een onmisbaar verkoopkanaal geworden.

Relevant:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.