Goedkoopste elektronicazaken

Wat zijn de goedkoopste consumentenelektronica winkels? Onder consumentenelektronica wordt verstaan witgoed (wasmachines, koelkasten, magnetrons), bruingoed (TV’s en andere audio- en videoapparaten), computers, telecom en fotoapparatuur (voor zover dat niet inmiddels is opgenomen onder telecom). Welke winkelketens spelen de grootste rol en hebben de beste aanbiedingen?

Goedkoopste elektronicawinkels zijn online
Interessant; er is een onderzoek gedaan wat de goedkoopste elektronica-winkels zijn. En wat blijkt; Media Markt en internetwinkel Bol.com zijn het goedkoopst. Lokale winkels zoals Expert zijn de duurste winkels voor de aanschaf van elektronica. Dit is een bevestiging van het beeld dat de meeste consumenten eigenlijk onderbewust al hebben. Namelijk dat prijskrakers zoals Mediamarkt echt goedkoper zijn, dat online-winkels zoals Bol.com voordelig zijn en dat de buurtwinkel (dat is vaak een Expert) gewoon een stuk duurder is met een beperkter aanbod.

Forse prijsverschillen
De prijsverschillen kunnen enorm zijn. Er wordt een aardig voorbeeld aangehaald van een friteuse. Bij de Media Markt betaalt u voor een friteuse van een bepaald merk euro 64,99, terwijl u bij Expert euro 89,95 kwijt bent. Hetzelfde verschil wordt gesignaleerd voor andere artikelen.

Niet alleen naar prijs kijken
Nog een kanttekening; er is alleen op prijs vergeleken. Het serviceniveau wordt niet behandeld. Het kan goed zijn dat u bij de buurtwinkel Expert om de hoek meer persoonlijke aandacht en begeleiding bij aankoop, onderhoud en gebreken krijgt dan bij de massale Mediamarkt.
Verder geldt nog de opmerking dat het onderzoek enkele jaren geleden verricht, en de uitkomst zeker niet voor alle artikelen gelijkluidend hoeft te zijn. Het loont dan ook echt de moeite om via internet de diverse elektronica-zaken te blijven vergelijken.

Overzicht van elektronica winkels
Dit zijn de grootste en meest bekende elektronica zaken die in Nederland consumentenelektronica aanbieden.
– Coolblue: sterk groeiend en steeds meer geliefd
– Bol.com: al jaren een uitstekende webwinkel, met goede service en bezorging
– MediaMarkt: stapt over van alleen vaste winkels nu naar steeds beter online
– BCC: bestaat nog steeds en is nog steeds succesvol als fysieke winkelketen
– Amazon: wereldwijd enorm groot, online enorm veel aanbod
– Ali Express: onderdeel van Alibaba, heel veel artikelen voor hele lage prijzen
– Conrad: van oudsher postorderbedrijf
– Expert: de ouderwetse consumentenelektronica met vaste winkels
– Blokker: vroeger groot, en af en toe nog goede aanbiedingen, aanbod beperkt
– Wehkamp: van postorderbedrijf naar internetshop
Relevant:

2 thoughts on “Goedkoopste elektronicazaken”

  1. grappig genoeg is mediamarkt hier toch echt duurder dan kijkshop… een mobiel die bij MM 99 euro kost kost bij Kijkshop 59….. en dit soort grote prijsverschillen zien we eigenlijk constant. MM is al lang niet goedkoop meer!

  2. nee dat is niet waar. Want bij kijkshop heb je MET simlock en bij mediamarkt ZONDER simlock

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.