Goedkoopste elektronicazaken

Interessant; er is een onderzoek gedaan wat de goedkoopste elektronica-winkels zijn. En wat blijkt; Media Markt en internetwinkel Bol.com zijn het goedkoopst. En Expert en Kijkshop.nl zijn de duurste winkels voor de aanschaf van elektronica. Dit is een bevestiging van het beeld dat de meeste consumenten eigenlijk onderbewust al hebben. Namelijk dat prijskrakers zoals Mediamarkt echt goedkoper zijn, dat online-winkels zoals Bol.com voordelig zijn en dat de buurtwinkel (dat is vaak een Expert) gewoon een stuk duurder is met een beperkter aanbod.

Forse prijsverschillen
De prijsverschillen kunnen enorm zijn. Er wordt een aardig voorbeeld aangehaald van een friteuse. Bij de Media Markt betaalt u voor een friteuse van een bepaald merk euro 64,99, terwijl u bij Expert euro 89,95 kwijt bent. Hetzelfde verschil wordt gesignaleerd voor andere artikelen.

Niet alleen naar prijs kijken
Nog een kanttekening; er is alleen op prijs vergeleken. Het serviceniveau wordt niet behandeld. Het kan goed zijn dat u bij de buurtwinkel Expert om de hoek meer persoonlijke aandacht en begeleiding bij aankoop, onderhoud en gebreken krijgt dan bij de massale Mediamarkt.

Relevant:

Commentaar

grappig genoeg is mediamarkt hier toch echt duurder dan kijkshop… een mobiel die bij MM 99 euro kost kost bij Kijkshop 59….. en dit soort grote prijsverschillen zien we eigenlijk constant. MM is al lang niet goedkoop meer!

nee dat is niet waar. Want bij kijkshop heb je MET simlock en bij mediamarkt ZONDER simlock

Leave a comment

(required)

(required)