Energieveiling succesvol

Bij de Vereniging Eigen Huis (VEH) staan inmiddels ruim 37.000 consumenten geregistreerd voor een nieuwe veiling voor een energiecontract eind 2011. Bij een eerste veiling, begin dit jaar, deden 65.000 mensen mee. Het bedrijf dat dit organiseert is iChoosr, begonnen in juli 2009 in Nederland.

Gezien het grote succes van de VEH kijken nu ook andere partijen zoals de Consumentenbond, Metdestroommee.nl en UnitedConsumers. De Consumentenbond heeft inmiddels enkele tienduizenden mensen verzameld en geeft deelnemers vrijblijvend de keus uit de twee goedkoopste energiemaatschappijen die op de veiling inschrijven. De bond werkt daarbij samen met prijsvergelijker Prizewize.nl. Nuon en Energiedirect bleken in dit specifieke geval de scherpste aanbieders.

Jaarlijks wisselen 750.000 huishoudens van energieleverancier. Inmiddels is de helft van Nederland volgens recent onderzoek van de Nederlandse Mededingingsautoriteit sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004 inmiddels van energiecontract gewisseld.

Relevant:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.