Elektrische auto niet populair

De Nederlandse consument is nog zeer terughoudend met het kopen van een elektrische auto. Veel gehoorde klachten zijn dat met een elektrische auto slechts te beperkte afstanden kunnen worden gereden en dat de auto nog relatief duur is. Maar zelfs als de auto goedkoper wordt en de prestaties sterk verbeteren, lijken consumenten nog niet genegen om elektrisch te gaan rijden. Om de doelstelling van het Rijk van 1 miljoen elektrische auto’s in 2025 te halen moet er volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) een hoop gebeuren.

Benzineprijzen stijgen tot een hoogtepunt

Anderzijds vormt de recente stijging van de benzineprijzen natuurlijk wel een goede aanleiding om meer over alternatieve brandstoffen te gaan nadenken. Een zeer duidelijk signaal is dat in het eerste kwartaal van 2012 er weer meer LPG-tanks in auto’s zijn verkocht, terwijl dit al jaren daalt. De consument lijkt zich zeer wel bewust om kosten te kunnen besparen.

Elektrisch rijden goed alternatief?

Onze inschatting is dat als er een goede hybride auto op de markt komt, waarmee zowel met benzine als elektrisch kan worden gereden, die voldoende draagvermogen heeft, en die concurrerend geprijsd is, elektrisch rijden uiteindelijk een succes zal zijn. Wel is dan voorwaarde dat er genoeg oplaadpunten beschikbaar komen. Maar als het zo is dat de auto via een regulier stopcontact (220-230V) kan worden opgeladen, moet ook dat geen punt meer zijn.

Relevant:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version