Coronavirus

Sinds 14 maart 2020 is er sprake van een pandemie van het Coronavirus ofwel COVID-19. Dit heeft een verstrekkende invloed op het openbare leven wereldwijd. Ook in Nederland heeft het groot effect op het dagelijks leven. De verspreiding van het Coronavirus vindt gestaag plaats. Hopelijk komt Nederland er goed door met onze “intelligente lock down”. Bekijk onderstaand kaartje van het RIVM van hoe Nederland last heeft van Corona per medio april 2020.


Bron: RIVM

Dagelijks leven met Corona lock down

Hoe moet je hier als consument verstandig mee omgaan? De Consumentenbond heeft een aantal tips over Coronavirus voor consumenten op een rij gezet. Belangrijkste onderwerpen zijn het dagelijks leven, dus het boodschappen doen. En ook over zaken als een huis kopen en reizen. Algemene conclusie is dat consumenten extra alert moeten zijn. Hopelijk vallen de gevolgen van de Coronacrisis mee.

Eten tijdens Coronavirus

Om de kans op het oplopen van het Coronavirus zo klein mogelijk te houden, wordt door het Voedingscentrum geadviseerd om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Kortgezegd komt dit neer op; eet gezond en hou je weerstand op peil. Voor boodschappen doen is het credo om zo beperkt mogelijk naar buiten te gaan. Doe maar een paar keer per week boodschappen, en haal in een keer genoeg in huis. Er wordt een handige boodschappenlijst gegeven.

Werk en school met Corona

Nederlanders moeten in elk geval tot eind april 2020 thuiswerken. En de kans is groot dat dit nog enkele maanden blijft duren. Ook studeren is niet mogelijk, alle scholen zijn gesloten. Wil je toch een studie volgen? Overweeg dan om een thuisstudie online te volgen.

Wonen en Coronacrisis

Voor wat betreft de huizenprijzen in 2020 als gevolg van het Coronavirus lijken de gevolgen mogelijk mee te vallen. Er wordt een minder hoge stijging van de huizenprijzen in 2020 verwacht. Maar het is zeker nog aankijken.

Zomervakantie 2020

Qua reizen is het advies simpel; de Rijksoverheid adviseert om niet naar het buitenland te reizen. Lees hier hoe reisbureau’s met annulering omgaan, en of je annuleringsverzekering het annuleren van een vakantie vanwege Corona dekt.

Hou de informatie van de Rijksoverheid over Corona in de gaten. Met elkaar komen we de Coronacrisis goed door!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.