Consumenten stappen laat over van zorgverzekering

Consumenten gaan pas tussen Kerst en Oud & Nieuw eens kijken naar hun zorgverzekering voor 2015. Zij stappen dan eventueel vlak voor het einde jaar over van zorgverzekeraar. Enkele jaren geleden stapten consumenten al grootschalig in november en begin december over. Maar dit gebeurt steeds later. Een mogelijke reden is dat het voor consumenten lastig is om een doordachte vergelijking te maken. Er moet een hoop worden gekozen. Zoals of er een vrije zorgkeuze is gewenst en hoe hoog het eigen risico dient te zijn.

Vrije zorgkeuze

Vooral omtrent de vrije zorgkeuze is er een hoop te doen geweest. Kiest u voor zorg met restitutie, waarbij u een vrije keuze heeft welke en waar u zorg u afneemt, of bent u tevreden met zorg in natura, waarbij u geen voorkeurskeuze heeft? Steeds meer zijn de budgetpolissen in opkomst, die erg goedkoop zijn. Maar veel consumenten beseffen niet dat er vaak geen vrije keuze is voor het ziekenhuis of de behandelend arts.

Eigen risico

Ook de hoogte van het eigen risico is een moeilijke afweging. Een hoog eigen risico bespaart zeker op de premie, maar wat als er zich toch wat voordoet in het komende jaar? U loopt dan kans om honderden euro’s aan zorg extra kwijt te zijn. Websites als Zorgverzekeringen vergelijken bieden de mogelijkheid om uw zorgverzekering te vergelijken.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.