Consument steeds innovatiever

De acceptatie van de tabletcomputer is sneller gegaan dan ooit. Dit bevestigt de megatrend dat gebruikers zich afkeren van traditionele producten zoals kranten. Deskundigen verwachten dat over vijf jaar de tablets wereldwijd in het meest negatieve scenario een aandeel van 16 procent in het segment van de
‘personal computers’ zullen hebben bereikt.

Mensen willen niet langer aan een bureau in een kantoortje gebonden zijn om hun e-mails te lezen of muziek te downloaden. Men wil directe toegang, waar ze ook zijn. Voor de verwende westerse consument zijn deze ontwikkelingen als vanzelfsprekend, maar hoe zal dit in de opkomende markten gaan verlopen? In die landen zal de middenklasse een forse inkomensstijging gaan doormaken.

Wij herkennen dit volkomen. De invoering van het digitale tijdperk en telecommunicatiemiddelen vindt in steeds grotere snelheid plaats. En waarom ook niet? Als het tijd en geld bespaart door nieuwe technieken, dan is dat vooruitgang.

Al zijn er ook tegengeluiden. Sommigen stellen dat de consument helemaal geen tablet wil of nodig heeft. Er is op dit moment in de media en door de fabrikanten een tablethype gecreëerd. Zit de consument (of het bedrijfsleven) wel te wachten op een tablet? Of is het alleen een product voor de echte gadgetliefhebber en door alle media gewoon te ver opgeblazen?

Wij denken dat dit echt een complementair product is dat zijn eigen bestaansrecht heeft.

Commentaar

No comments yet.

Leave a comment

(required)

(required)