Binnenzonwering

Ben je net verhuisd of is het tijd om je huis of kamer te restylen? Daar hoort ook binnenzonwering bij! Met zonwering kan je bijvoorbeeld nét wat langer uitslapen en heb je binnenshuis wat meer privacy. Wij leggen de voordelen en de verschillen uit tussen de verschillende typen zonweringen.

Voordelen van zonwering

In alle jaargetijden is zonwering handig, afhankelijk van wat voor soort zonwering je hebt. Met zonwering kan je zelf de mate van lichtinval bepalen, zo kan je met lamellen of jaloezieën ze open houden voor veel lichtinval. Ook kan je zonwering kantelen of half dicht doen zodat je genoeg daglicht hebt, maar wel op een beeldscherm kan werken. Tot slot kan ze natuurlijk ook helemaal dicht doen, voor wat meer privacy. Als het ‘s avonds donker is en binnen de lichten aan zijn, kan iedereen makkelijk naar binnen kijken.

Voor je energieverbruik is het ook gunstig. Het houdt ‘s winters de warmte binnenshuis en zomers de warmte buitenshuis. Dit komt namelijk door de extra luchtlaag die je creëert tussen het raam en de zonwering.

Welke binnenzonwering kies je?

Binnenzonwering heb je in veel verschillende soorten en maten, maar welke kies je dan? Dit hangt van de functionaliteit, budget en welke je ook simpelweg mooier vindt. Jaloezieën zijn een van de populairste typen binnenzonwering, hierbij regel je lichtinval en privacy zelf. Je hebt horizontale en verticale jaloezieën. Verticale jaloezieën zijn ook perfect voor grote glaspartijen en voor ramen met afwijkende vormen.

Plissegordijnen zijn een luxere versie van zonwering. Hierbij zijn licht en warmte makkelijk te regelen. 50% van alle energie in het huis gaat verloren via ramen. Dezelfde voordelen heeft Duette Shades. Alleen deze bestaat niet uit één laag stof, maar twee en heeft hierdoor een honingraat structuur. Dit zorgt voor een nog veel betere isolatie en houdt het geluid beter buitenshuis. Bij beide is de stof in plooien gevouwen, wat een mooi resultaat geeft.

Hou je van een wat strakkere en moderne uitstraling? Misschien zijn paneelgordijnen dan iets voor jou! Deze zijn met name geschikt voor brede ramen. Vouwgordijnen zijn ook populair en praktisch. Deze zijn makkelijk te wassen en kunnen gemaakt worden zoals je wenst. Daarnaast zijn ze duurzaam en kwalitatief goed.

Wil je een zonwering die niet te ingewikkeld is, maar wél functioneel? Rolgordijnen zijn perfect voor elk budget. Van goedkoop tot wat duurder. Een rolgordijn dat vaak in de woonkamer wordt gebruikt is het duo-rolgordijn. Dit is een rolgordijn die uit stroken bestaan, afwisselend doorzichtig en niet doorzichtig. Hier zijn eindeloze mogelijkheden in. Laat je vooral goed adviseren in de winkel!

Mogelijk gemaakt door Zonwering Nieuwegein.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.