Besparen op vaste lasten

Besparen op vaste lasten met BespaarWijzer

Sinds 19 augustus jl. is er een nieuwe vergelijkingswebsite voor Nederlandse consumenten, namelijk de zogenaamde BespaarWijzer. De website helpt Nederlandse consumenten te helpen om te besparen op de vaste lasten. Dit kunnen zijn verzekeringen, energie- en telecomabonnementen. Volgens deze website kan een gemiddeld Nederlands gezin makkelijk en snel euro 1.600 per jaar besparen door de bespaarwijzer in te vullen.

Ondanks de groei aan vergelijkingswebsites de afgelopen jaren, blijken toch maar weinig consumenten echt over te stappen als het om financiele producten, zoals een zorgverzekering, een energiecontract en een telecom abonnement gaat. Zij vinden het teveel gedoe en weten vaak niet waar te beginnen. Het vergelijken van verzekeringen en telecomabonnementen is veel uitzoekwerk. Vaak zijn de kenmerken van de producten net even anders, en dus lastig vergelijkbaar. Daarnaast denken veel consumenten dat zij op dit moment al een voordelig product hebben. Maar dat is doorgaans niet het geval.

Bij BespaarWijzer kan de bezoeker in een keer 12 producten tegelijk vergelijken. Daarnaast wordt direct de mogelijke besparing per product getoond. De bezoeker dient dan wel de huidige aanbieder in te voeren. invoeren. Zo ziet de consument binnen een paar minuten een top 10 van producten waar hij het meest op kan besparen. Uit de eerste resultaten van de besparingswijzer blijkt dat de besparingsmogelijkheden sterk kunnen varieren en per gezin of persoon sterk kunnen verschillen. Een gezin met twee kinderen kan gemiddeld euro 1.500 per jaar besparen, terwijl een stel zonder kinderen maar liefst gemiddeld euro 2.500 kan besparen door over te stappen. Reden genoeg om eens zelf te kijken hoeveel u kunt besparen op uw vaste lasten.

Commentaar

No comments yet.

Leave a comment

(required)

(required)