Besparen met online shoppen

Online shoppen wordt steeds populairder en is voor veel consumenten dé manier om elektronica, kleding of zelfs boodschappen te doen. Naast het gemak van thuiswinkelen kan online shoppen nog meer voordelen bieden, waar je best wat geld mee kan besparen.

Vergelijken

In tegenstelling tot in de winkelstraat kan je op het internet snel en gemakkelijk producten vergelijken. Dit kan je bij verschillende webwinkels doen maar je kunt ook gebruik maken van de vergelijkingssites. Op Vergelijkingswebsites zoals Kieskeurig.nl kan je verschillende producteigenschappen filteren zodat de beste optie overblijft.

Uitverkoop

Zowel in de reguliere winkelstraat als in de verschillende webwinkels vindt er regelmatig een uitverkoop plaats waarmee je veel geld kunt besparen. Het nadeel van een normale winkel is alleen dat er vaak een beperkte selectie is. Bij de webwinkels van vooral de grotere ketens is er vaak nog een ruime keuze beschikbaar. Elke winkel houdt zijn eigen sale periodes er op na maar de sale start over het algemeen rond de 2e week van juni en de laatste week van december.

Kortingscodes

Bij verschillende webwinkels krijg je de mogelijkheid tijdens de bestelprocedure om een kortingscode in te voeren. Met deze code krijg je vervolgens extra korting of hoef je geen verzendkosten meer te betalen. Er zijn verschillende manieren om aan dergelijke codes te komen. Zo worden er veel codes verspreid via de nieuwsbrief en krijg je vaak als je jezelf inschrijft direct een code opgestuurd. Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van kortingscode websites zoals Acties.nl en Kortingscode.nl, daar vind je een overzicht van alle beschikbare kortingscodes.

Spaarprogramma’s

Enkele grote webwinkels zoals de Bijenkorf en de V&D bieden ook nog eens spaarprogramma’s aan. Bij elke besteding spaar je dan punten welke je vervolgens later kunt inleveren voor gratis producten of voor extra korting. Daarnaast krijg je als lid van het spaarprogramma ook nog andere voordelen zoals speciale koopavonden en exclusieve aanbiedingen.

Cash back

Als je jouw bestelling plaatst via een Cash back website krijg je later, de naam zegt het al, geld terug. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je aan te melden bij een dergelijke website en vervolgens via deze website een bestelling te plaatsten. Het tegoed wordt dan op je account gezet en dit kan je enige tijd later uit laten betalen. Voor een compleet overzicht van de verschillende cash back websites ga je naar Cashbacksvergelijken.nl. Hier zie je direct welke site jou het meeste voordeel op kan leveren. Let er wel op dat elke website verschillende voorwaarden heeft.

Heb jij nog andere tips om online te besparen? Laat het achter in een reactie hieronder!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.