Belastingvrijstellingen zuinige auto stoppen

Het Kabinet scherpt de belastingvrijstellingen aan voor milieubewuste auto’s. “De regeling is aan zijn eigen succes ten onder gegaan” zegt minister Schultz van Haegen.

Over vier jaar dient maximaal zo’n twaalf procent van de auto’s in aanmerking te komen voor een belastingvoordeel. Dit betekent dat minder auto’s in aanmerking zullen komen voor vrijstelling van wegenbelasting of BPM.

De auto van de zaak zal vanaf juli 2012 minder vaak onder de gunstige bijtellingcategorieën van 14% en 20% vallen. De Vereniging Auto van de Zaak is teleurgesteld; “De leaserijder wordt flink gepakt”. Het aantal modellen waaruit kan worden gekozen, zal flink teruglopen (!). Vreemdgenoeg zal ook de verplichte rittenregistratie voor zakelijke bestelautorijders worden beeindigd, de precieze uitwerking is nog onduidelijk.

Commentaar

[…] Kabinet geeft aan dat de belastingvrijstellingen aan voor milieubewuste auto’s stoppen. “De regeling is aan zijn eigen succes ten onder gegaan” zegt minister Schultz van […]

Prima dat de bijtelling van 14% stopt. Het kan veel eerlijker en je moet eerlijk zijn de bestuurders van deze goedkope lease auto’s rijden allemaal hoofdzakelijk op benzine. Tel op voor zo’s lease auto ontvangt de overheid geen BTW, veel lagere BPM, geen BTW over de gereden kilometers en ja dat kost dan sinds 2007 5 miljard euro’s. Maak het veel makkelijker helemaal elektriche auto 14% bijtelling, De rest 25% bijtelling en de slurpers 35% bijtelling. Immers de vervuiler moet gaan betalen nu is het echt oneerlijk de ondernemers hebben nu wel erg veel voordeel ten opzichte van iemand die wel zijn belasting betaalt.

Leave a comment

(required)

(required)