Autoriteit Consument en Markt

Er is een nieuwe toezichthouder, die gelukkig andere toezichthouders vervangt, anders kunnen we het niet meer bijhouden. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) komt voort uit de Consumentenautoriteit (CA), de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en de Onafhankelijke Post- en Telecommunicatieautoriteit (OPTA).

Deze toezichthouder richt zich vooral op het waarborgen van de belangen van consumenten in de breedste zin des woords. Aandachtsgebieden zijn consumentenbescherming, sectorspecifiek markttoezicht en mededingingstoezicht.

Avilean

Een geheel ander bericht; er is een aanbieder op het internet met de naam Consumentennieuws.net of Gezondheidsnieuws, en daar worden afslankproducten zoals Avilean verkocht. Het lijkt erop dat deze aanbieder er minder goede praktijken op nahoudt, zie de reacties van andere consumenten over deze aanbieder. Voor de goede orde; wij (uitgever van deze website, http://www.consumentennieuws.com/) hebben niets van doen met de hiervoor vermelde aanbieder en/of de persoon Julia de Boer.

Kijk voor het laatste consumentennieuws verder op onze website.

Relevant:

44 thoughts on “Autoriteit Consument en Markt”

 1. betreft avilean colonflow ik ben er dus ook ingetrapt via
  julia de boer van consumentennieuws.kheb alles gelukkig wel
  teruggestort gekregen.het is eerste klas rotzooi kreeg buik
  klachten van colon en steeds krampen, avilean kan ik van
  zeggen je krijgt geen vol maar een hol gevoel van in je
  maag(geen prettig gevoel).ik ben er ingetuind door (zgn)
  geloofwaardigheid van consumentennieuws.gelukkig is het
  voor mij goed afgelopen.het is gewoon oplichting.

  vrgr mevr.a.stankov

 2. Bedankt voor je commentaar!!! Ik wilde al zo’n 100 euro uitgeven aan wat jij “eerste klas rotzooi” noemt. Gelukkig heb ik dit gelezen…

  Echt bedankt!

 3. er bestaat niet eens een julia de boer in kerkrade zoals zij zegt waar ze vandaan komt

 4. Nu weer een bericht over Julia de Boer uit SChaijk met het product nuvorijn en pure cleanse. Die naam Julia de Boer wordt overal zo maar gebruikt, maar er klopt dus echt niets van echte oplichting. Jammer dat zoiets nog steeds kan gebeuren in Nederland.

 5. Gaat het hier over die afslankings-produkten ? Dat Julia De Boer Teste … of is dit niet waar ? Gaat het over het produkt Nutrascience ? kan mij hierop iemand antwoorden aub ? Bedankt !

 6. Het is toch logisch dat er geen ‘Julia de Boer’ bestaat?
  Het commentaar op deze websites is allemaal in het Nederlands, met dollarbedragen erbij.
  Ik heb nog nooit iets gekocht en toen bedacht hoeveel amerikaanse Dollar mij dat gekost moet hebben.

  Bovendien, nu ik wil posten dat het eerste klas oplichterij is, is de website niet open voor commentaar.
  Amerikanen zijn niet heel slim. Het is zo doorzichtig.
  Ben nu Julia de Boer aan het googlen, maar vond deze website.
  Nou, dan weet ik wel genoeg.

  BTW wonderdieeten bestaan niet. Ik denk dat sporten de enige remedie is.

 7. Goedenavond,

  Op jullie site zie ik geregeld stukjes staan van Julia de Boer, over afslankpillen en dat deze door een panel getest zijn.
  Aangezien ik al jaren aan het tobben ben met mijn gewicht én alle nieuwe pillen (zonder resultaat) probeer, ben ik zeer wantrouwig.
  Werkt dit echt wel, zijn alle verhalen wel waar??

  Bij deze wil ik mij dan graag aanmelden bij het testpanel van Gezondheidsnieuws, om te kijken of deze pillen werkelijk doen wat ze beloven!!!
  Als ze dit inderdaad doen, dan wil ik er best reclame voor maken!

  Ik ben zeer benieuwd naar Uw reactie……

  Hartelijke groeten,
  T. Koot

 8. Beste Koot,

  Wij zijn niet betrokken bij Gezondheidsnieuws, wij zijn uitgever van deze website, http://www.consumentennieuws.com . Wij hebben niets te maken met Gezondheidsnieuws of de persoon Julia de Boer.

  Zie hierboven enkele meningen van consumenten over Gezondheidsnieuws en de persoon Julia de Boer, deze spreken voor zich denken wij!

  Redactie consumentennieuws.com

 9. heb jammer genoeg net besteld hoe kan ik dit ongedaan maken.
  Had ik dit maar eerder gelezen!Baal hier ontzettend van!wie kan mij hierbij helpen?

 10. nu staat er overal dat julia de boer uit nieuwpoort zuid-holland komt..nou ik woon er een ze woont toch echt niet in nieuwpoort. zoiezo ben ik in het geintje van novuryn getrapt, heeft me bijna 100 euro gekost en ben nog geen gram afgevallen, zelfs met een dieet erbij niet, juist alleen maar aangekomen. en sinds ik alleen dieet zonder die pillen val ik wel af. NOOIT INTRAPPEN DUS

 11. Julia de Boer woont volgens het afslank middel in Vroomshoop.
  Na een grondig onderzoek blijkt dat zij niet in Vroomshoop woont want zij komt nergens in de registers voor. Alle instanties zijn benaderd maar gen Julia de Boer, dus oplichting praktijken, sporten is beter dan rotzooi kopen.

 12. Ik heb staan Julia de Boer woont volgens de site in Maastricht, net als ik, wat toevallig. Geloof er niets van.
  Op de site staat tevens Top Stories (nieuws uit Amerika, zou niet nodig zijn als het een Nederlandse site was).
  Ik heb eraan gedacht het te proberen, was aan het zoeken en kwam op deze site terecht. Na de commentaren te lezen ben ik blij dat ik er verder niets mee gedaan heb.

 13. als je via via op de site van die julia(consumentennieuws) komt begint de site met o.a OPGELICHT,DAT IS DEZE SITE……
  mooie verhalen je hoeft er niks voor te doen je kan eten en drinken hoeft niet perse te sporten en valt een kilo of 10 in de week af(BULLSHIT)het enige echte eraan is dat je geen honger hebt en energie krijgt(ga dan naar het kruidvat en haal gingseng)ik dacht het zal wel waar zijn als zon`n site er ook al reclame voor maakt,niet dus het is allemaal geld en trap er ook niet in met die aanbieding je wordt gewoon voorgelogen ga maar gewoon sporten kost minder en beter rendement

 14. Nu staat erop de site dat Julia de Boer in Zierikzee woont.
  Nou ik woon hier al heel mijn leven en die Julia woont zeker niet in Zierikzee! Niet betrouwbaar dus het afslank verhaal.

 15. Hoi Allen,

  De woonplaats van Julia de Boer veranderd met elke keer dat je de pagina opnieuw opend.
  Boven aan de pagina staan RTL4, 6 en 5, enz… Allemaal telcel kanalen.
  Volgens mij weet bijna iedereen dat als het op Telcel komt, de producten niet perdefinitie werken.
  Russiesche vrouwen zeiden vroeger: Als je zo veel reclame moet maken dan zal het product vast niet goed zijn.
  Misschien moeten wij Nederlanders die gedachte gang eens overnemen.
  Ik ben dat ook nog aan het leren.

  Succes, groeten.

 16. Die Julia de Boer, die slankt wat af met de dieetproducten!!
  Ze zal ondertussen wel maatje anorexia hebben met al die kiloos die ze al kwijt is! Maar goed, deze cyber-Julia rekent zich rijk aan het schrijven van reclame in een journalistiek jasje. En dat op zo’n fake consumentensite.
  En Julia zal wel een doortrapt persoon zijn die een internetwinkeltje op zolder heeft gezien de ‘vlucht’ van stad naar stad.

 17. Vandaag 21 augustus woont Julia in Groesbeek,
  (waar zou ze morgen wonen?

  Lieve mensen trap er niet in!

  Groetjes,
  Dusty

 18. Alsjeblieft mensen trap er niet in, via een add kom je op een soort nieuwssite, maar als je de kleine letters lees staat er duidelijk dat ze bij niemand horen. De redactie van ‘new 6’ yeah sure.. lijkt me stug dat wij in nederland ‘news 6’ hebben dus echt niet. het verhaal klopt van geen kanten.

  toevallig kun je ook geen reactie meer achterlaten, zullen ze vast bewust doen.

  niet in trappen dus! die aanbiedingen kloppen toch niet, vraag het gewoon eens na bij de apotheek. er wordt beweerd dat het daar ook verkocht wordt.

 19. Ik ben blij dat ik zojuist ook de naam Julia de Boer heb gegoogeld. Net zoals anderen voor mij dus blijkbaar hebben gedaan en erachter komen dat het oplichterij is. Daarom ga ik het maar eens op Facebook zetten, want daar heb ik de Link van die Julia gekregen! Bedankt voor dit Forum.

 20. 2 weken gebruik ik nu Nuvoryn, stop ermee, ik heb 1 potje besteld in de UK,…….44 euro incl. het gaat nu de vuilnisbak in. 1 kilo ben ik aangekomen. 1 capsule heb ik opgelost in 37 graden celsius water, het ruikt zurig en aan de glaswand kleeft een soort gel, wat moeilijk schoon te maken is. Ik raad iedereen aan deze troep niet te kopen. Hartkloppingen, darmkrampen en duiziligheid waren de bijverschijnselen bij mij. Gezond/minder eten en wat meer bewegen is de sleutel voor gewichtverlies.
  Groetjes, Jack B………….Amsterdam

 21. Jeetje, ik las het verhaal van Julia de Boer 3x achter elkaar en van eerst nog scepsis geloofde ik het echt, het leek zo betrouwbaar en zo geloofwaardig en hoewel en ‘geldbewust’als ik ben had ik er ineens ook zomaar het geld voor over en wilde ik van bede producten 1 potje bestellen …. bijna …. want ik googelde toch nog eerst de naam Julia de Boer en kwam op deze site terecht. Jammer eigenlijk …. een illusie armer maaaar dat was anders ook wel gebeurd begrijp ik nu alleen dan zo’n €100 armer!!!!

 22. Een grapje van een lezer; de Redactie haalt normaliter dit soort inzendingen weg, maar hij is zo leuk, dat we hem heel even laten staan:

  Beste klanten,
  Sorry dat ik dit produkt heb aangeprezen. Ik ben naar Brugge in Belgie verhuisd vanwege de negatieve reakties. Wel moet ik toegeven dat ik er goed aan heb verdiend. Ik ga het nu hier proberen. De winst is niet mis, heel verleidelijk. De Belgen geloven alles, dus ik hoop grote bedragen te verdienen, dus kan ik veel mensen in Nederland schadeloos stellen. Ook is het CVZ bereidt U financieel geheel tegemoet te komen. Met uitermate vr. groeten en alvas gelukkige kerstdagen!
  Julia de Boer

 23. Het echte wonderhulpmiddeltje:
  4 januari j.l. kwam ik terug van Wintersport. Toen ik 5 januari ‘s morgens op de weegschaal ging staan gaf deze 100.0 aan. Ik was boos op me zelf en heb mij zelf opgelegd af te vallen tot mijn BMI groen wordt (82 kg). Het is u 8 februari en vanochtend gaf de weegschaal 92.6 aan. Niet slecht voor 5 weken toch? Mijn wondermiddel: 2 gezonde broodmaaltijden per dag met volkorenbrood, Gevarieerd avondeten, onbeperkt mandarijnen, peren en appels eten en voor het levensplezier af en toe ‘zondigen’ door een droge wordt te eten. Overdag drink ik vooral veel water. ‘s
  Avonds een light frisdrank of thee. Verder vooral géén bier (ook niet alcoholvrij omdat hier veel koolhydraten in zitten).
  Tot slot sport ik 3 keer in de week en maak ik van elke gelegenheid gebruik om een stevige wandeling te maken.
  Volgens de berekeningen verbruik ik hiermee ongeveer 3600 Kcal per dag. Ik neem dus ongeveer 2500 Kcal in en “val dus 1100 Kcal af”. Puur in vet is dat tussen de 125 en 130 gram. Je kunt dus stellen dat de helft van het gewichtsverlies duurzaam is. Dit werkt echt. Probeer het maar!

  T.a.v. pillen: wanneer de pillen de verbranding zouden verhogen, betekent dit dat het lichaam meer warmte genereert. Wat mij dus bevreemd, is dat in deze verhalen nooit staat dat je na het slikken van deze pillen om de 2 uur moet douchen en verkleden omdat je enorm transpireert en gezien de afvalstoffen die hierbij vrij komen stink je ook een uur in de wind. Ook mis ik bij deze claim de mededeling dat je minstens een halve liter water per uur moet drinken om uitdroging te voorkomen (Althans wanneer het echt zou werken).

  Anderzijds, je kunt veel logica in het geweer brengen. Mensen die denken dat ze dik worden door alleen maar te ademen zijn zo gewend om zich zelf voor de gek te houden dat zij met liefde er met ogen open in blijven trappen. Tenslotte helpt het ermee om de oorzaak buiten je zelf te zoeken.

 24. Ik ben via Google op deze site gekomen toen ik via FB op de volgende site terecht kwam: http://trendnewsreport.com/nl/diet/?traffic_source=avilan&AFID=turn

  Ik heb zelf geen last van overgewicht en wil ook niets kwijt maar kan mij voorstellen dat mensen die dat wel supergraag willen vallen voor de oplichting via deze website! Doordat er staat zoals te zien op en dan de icoontjes van bepaalde televisiezenders, wordt de indruk gewekt dat het betrouwbaar is. Voeg daarbij alle reacties van ‘tevreden klanten’ en je bent verkocht! SCHANDALIG!!! Hoe kan het dat dit gewoon door kan en mag blijven gaan?? Het eerste bericht hierboven is al van bijna een jaar geleden! De overheid zou consumenten beter moeten beschermen. Tegenwoordig kan een consument al bijna geen onderscheid maken in goede en neppe produkten.

 25. En het wordt steeds leuker..die zg. Amerikaanse arts is ook geen echte arts, zie linked In. Hij is een writer voor medical clients…jaja…gewoon alles en iedereen even op google zoeken, dan ben je al snel een stuk wijzer!

 26. Annelies Strijker

  Hmmmmm volgens de laatste oplichtingspraktijken woont mw Julia de Boer in Enschede . Eèn grote bende oplichters. …Oppassen mensen ..teap er niet in. ….

 27. Kwam vandaag toevallig op een pagina over het Lipo13 dieet.
  Het ziet er allemaal heel echt uit – maar bij lezing viel me op vele plaatsen iets bijzonders op: het is slecht vertaald Engels. Dus als Julia de Boer bestaat, dan heeft ze dit niet zelf geschreven, hooguit vertaald.

  Een Nederlander zou nooit opschrijven “Ik kon niet gelukkiger zijn met de resultaten”. Je rúikt gewoon dat dat vertaald is van “I couldn’t be happier with the results”. Idem zou je toch nooit zeggen “Ik ben een ongelooflijke 12,5 kilo verloren” – daar heeft gestaan “I lost an incredible 25 pounds”.

  En zo zijn er nog meer voorbeelden te geven. Mijn taalgevoel heeft me al vaak geholpen…

 28. Shit! Help! Ik ben er dus net ingetrapt!!! Kan iemand mee zeggen hoe.ik.de koop ongedaan kan maken! Zie wel een telefoonnummer staan dus die denk ook maar ff bellen…. O ik ben zo blond en naïef in dit.soort dingen!! Had gehoopt dat het waar zou zij…. ;(

  Please help me!!!!!

 29. Ja mensen ik ben er ook helaas ingetrapt!
  Kan iemand mij vertellen hoe je je geld terug kan krijgen??

 30. Julia nu ook in Sommelsdijk gesignaleerd, of all places.
  Mail kwam bij mij binnen via ene Geeske Hoek. Ben blij dat ik even verder gezocht heb. Het blijft aanlokkelijk kilo’s verliezen zonder er moeite voor hoeven te doen? Niet reëel echter dat weten we allemaal.

 31. Ten eerste worden die zinnen met veel hoofdletters geschreven (Op Deze Manier) dus dit wekt al een reclame-gevoel bij mij op.

  Te tweede klopt de foto bij het artikel niet met wat ze ernaast hebben gezet (de voor/na foto, een compleet ander mens).

  Ten derde, wat al eerder is aangegeven, zitten er zinnen in waarvan het (Amerikaanse) Tell Sell gehalte vanaf druipen!

  Ten vierde wordt er over dollars gesproken. Dit is al erg vreemd!

  Tip voor iedereen: Google volgende keer eerst op die sitenaam of “journalisten”naam om de geloofwaardigheid te testen. Dan kom je er snel genoeg achter of t bedrog is. Leer van de naïviteit van anderen en tuim er niet in!

  Succes voor iedereen die nog op z’n geld zit te wachten.

 32. hoe kunnen we Julia de boer stoppen?
  Op verschillende site van afvallen zie ik steeds haar naam opduiken en als je haar mailt dan krijg je het volgende
  This is an automatically generated Delivery Status Notification.

  Delivery to the following recipients failed.

  julia@consumentennieuws.net

  Elke keer weer , al paar dagen poging gewaagd!!!

  Mensen deze middelen die Julia de Boer aan bied is echt niks waard.

  Neem 3 a 4 glazen water( overdag) met verse citroensap incl de velletjes en dan kan je afvallen

 33. Julia woont gewoon in de plaats waar de lezer op dat moment ook is, dit waarschijnlijk om vertrouwen te wekken ‘Oh ze woont in de buurt, dan zal het wel goed zijn’
  Maar niet dus, slim truukje van de geldvangers die erachter zitten. Walgelijk dat dit soort praktijken nog steeds kunnen en mogen! En toch ook wel een beetje naïef dat mensen nog steeds denken dat de kilo’s in luttele momenten eraf vliegen door een vage pil..

 34. Julie de Boer heeft gewoon voor elke dag een vakantiehuis in heel Nederland gekocht… Dat kan ook van al dat geld dat ze met oplichting heeft kunnen vangen… 🙂

  Als het te mooi is om te geloven… Doe het dan maar niet!

 35. Julia de Boer is een media verzinsel, zonder vaste woon of verblijfplaats.
  Mensen trap er niet in, zonde van de centen ga sporten werk hard en snoep niet meer!
  12 kilo in een jaar afgevallen

 36. Ik lees hier veel over Julia de Boer..
  Nu zit ik (misschien dom) te denken om 2 producten te kopen; Carbuloss en Lipo 13 (om te combineren). Maar vallen deze producten ook onder Julia de Boer en onder al deze negatieve recensies? Bovenin staat namelijk wel onder het rijtje relevant op Carbuloss.

 37. Mijn vrouw en ik zijn beide 15 kg afgevallen met het EDH dieet.
  Het is daarna wel de bedoeling dat een beetje vol te houden we zijn bijna 70 jaar jong en wandelen alle dagen ongeveer een half uur.
  EDH staat voor Eet de helft, het werkt echt.

 38. Julia de boer woont altijd in de omgeving vanwaar je inlog op internet.
  Nu Woont ze in Den Haag, en vanmiddag thuis in Dordrecht!
  Ze zal ook wel in dezelfde trein reizen….

 39. Julia woont gewoon in een camper waarmee ze het hele land doortrekt om goedgelovige mensen te besodemieteren! Haha

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.