Autoriteit Consument en Markt start binnenkort

De nieuwe Autoriteit Consument en Markt (ACM) volgt per 1 april a.s. de Consumentenautoriteit, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) en de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) op. De verwachting is dat met de samenvoeging van al deze instanties tot een toezichthouder, de belangen van de consument optimaal worden gewaarborgd.

NMa

De NMa is bij veel Nederlanders bekend op het gebied van bewaking van de mededingingsregels. De laatste jaren hebben zij veel aandacht geschonken aan het transparant maken van de energiemarkt en de telecommarkt. Inmiddels zijn er veel vergelijkingssites voor energie en vergelijkingswebsites voor telecom.
De financiƫle markt is volgens de NMa nog niet transparant genoeg. Consumenten zouden veel meer moeten shoppen als het gaat om verzekeringen en andere financiƫle producten zoals sparen, hypotheken en lenen.

OPTA

De ACM ziet toe op de beltarieven. De laatste jaren heeft zij opgetreden tegen het dure bellen in het buitenland. Inmiddels heeft zij de maximale tarieven voor bellen naar en van het buitenland flink aangeschroefd. Nu gaat de aandacht uit naar internetten in het buitenland.

Consumentenautoriteit

Tot slot; de Consumentenautoriteit is de minst bekende instantie. Wellicht omdat deze nog maar een paar jaar bestaat. Wel is haar website ConsuWijzer.nl redelijk bekend geworden, met allerlei tips voor consumenten om geld te besparen.

Met de bundeling van deze autoriteit met de OPTA en NMa tot de ACM zal de zichtbaarheid duidelijker zijn en vergroot worden. Wij zijn benieuwd naar de actieve houding van deze instantie!

Relevant:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.