App voor hygiënisch eten

De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit houdt al jaren bij of eetgelegenheden wel aan de normen voldoen. Het betreft alle horeca-ondernemingen, zoals lunchrooms, cafetaria, snackbars en shoarma-tenten. De controle handelt met name over de hygiëne. Deze gegevens waren tot voor kort lastig vindbaar. Maar daar komt nu verandering in! Zij gaan e beoordelingsresultaten tonen in een makkelijk te gebruiken app.

Beoordeling hygiëne van 878 lunchrooms

Het eerst zijn de lunchrooms aan de beurt. Via de app kan je in je directe omgeving kijken hoe de lunchrooms scoren. Is de beoordeling groen? Dan is het in orde. Maar is de beoordeling oranje? Dan is het opletten geblazen. In totaal hebben 878 lunchrooms een goede beoordeling gekregen (groen) en zijn er 32 met een kritische beoordeling (oranje).

Beoordeling van alle horeca-gelegenheden in 2016

De NVWA belooft dat zij binnenkort ook de beoordelingen van snackbars, waaronder ook shoarma-tenten en dergelijke, zullen publiceren. Dit hangt nog wel van te wijzigen wetgeving af, die het mogelijk moet maken om publicatie van individuele inspectiegegevens breed te mogen presenteren. In 2016 zijn alle horeca-gelegenheden opgenomen in de app.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.